Wiosenne słodycze, czyli ciastka i czekolada… z kwiatami i owocami

Wiosna. Czy już dałyście się wciągnąć w wir przedurlopowych przygotowań – dieta, fitness, fitness, dieta? Jeśli tak, to gratulujemy. Jeśli nie – to super, bo będziemy Was właśnie wodzić na pokuszenie.

Dygresja. Ja na przykład swoją wiosenną dietę (wyjazd do Chorwacji na urlop tuż tuż) rozpoczęłam w niedzielę, od upieczenia domowej drożdżówki z truskawkami. Wczoraj jednak wskoczyłam na rower, stacjonarny oczywiście, i przejechałam ponad 10 km. Się liczy, prawda?

schudnac

Ponieważ postanowiłyśmy temat wiosny eksplorować i celebrować, ile się tylko da (uwielbiamy!), dziś pokażemy Wam bardzo wiosenne słodycze. Zobaczcie, jakie są piękne. Wyobraźcie sobie, jak smaczne.Wiedzcie, że choć efektowne, to proste do wykonania (eksperymentujcie!).

1

Wystarczy zagnieść najprostsze kruche ciasto (150 g mąki, 120 g masła, 3 łyżki cukru pudru – połączyć, schłodzić, rozwałkować i wykroić kształty ciasteczek, piec 15 min. w 200 stopniach i ozdobić) lub czekoladę roztopić, udekorować, po czym schłodzić. Efekt łał gwarantowany.

Źródło zdjęć i i tajemne receptury znajdziecie „pod” zdjęciami. Wystarczy kliknąć.

we

we1

1

1

1

we

we

1

1

1

Zdjęcie tytułowe – źródło

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*
Strona WWW

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.