Ciast 3-bit. Prosty przepis

Ciasto 3 Bit, stare jak świat, słodkie jak ulepek, błyskawiczne do wykonania.

Na pewno jest niezdrowe, nie dla ambitnych, nie eko i nie do końca cool (Zawiera półprodukty? Kto to słyszał!). Pomimo to wciąż ma się świetnie i dumnie gości na salonach – niestraszne mu mody, kulinarne trendy, no i diety.

Smakuje obłędnie. Jest tak dobre, że jedząc go, ze szczęścia zamykają się oczy. Ma jedną wadę – zbyt szybko znika, pozostawiając po sobie tęskne wspomnienie.

Składniki: masa krówkowa, herbatniki (3 opakowania – mają być +/- 52 sztuki), 2 x budyń waniliowy, margaryna (lub pół na pół z masłem), 2 x „Śnieżka”, 2 x śmietana 30% (mały kubek), czekolada do posypania

Przepis

Ciasto jest warstwowe, bez pieczenia. A warstwy lecą tak:

Na blaszce (bez papieru! Może być folia aluminiowa lub czysta blacha) układamy warstwę herbatników

wylewamy na nie masę krówkową

układamy kolejną warstwę herbatników

wykładamy krem nr 1 (budyń z 2 łyżkami cukru ugotować w ilości mleka jak na 1 budyń; ostudzić i połączyć mikserem ze zmiksowaną już margaryną).

układamy kolejną warstwę herbatników

wykładamy krem nr 2 (Śnieżki połączyć z ubitą śmietanką)

posypujemy startą czekoladą

Ciasto musi się chłodzić co najmniej 2 godz., ale najlepiej smakuje na drugi dzień.

3bit

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*
*
Strona WWW

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.